Βιωματικό Σεμινάριο ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ WORKSHOP

Ημερομηνία Δραστηριότητας:

Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2024 στις 08:30 μμ

Βιωματικό Σεμινάριο

ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ – WORKSHOP

Εσύ μέσα στην ταχύτητα της σύγχρονης ζωής καταφέρνεις να βρεις χρόνο για τον εαυτό σου;
Καταφέρνεις να βρεις χρόνο για να αφομοιώσεις τις εμπειρίες, για να στοχαστείς πάνω στην κατεύθυνση της ζωή σου, για να γνωρίσεις τον εαυτό σου, για να παρατηρήσεις και να γνωρίσεις καλύτερα τον κόσμο γύρω σου;
Προλαβαίνεις να αναρωτηθείς για το βάθος και την ποιότητα των σχέσεων της ζωής σου, να συνειδητοποιήσεις και να αμφισβητήσεις τις πεποιθήσεις που σου έμαθαν να ακολουθείς τυφλά;

Είναι αλήθεια δυστυχώς πως συχνά δυσκολευόμαστε να βρούμε χρόνο για τον εαυτό μας, για να βάλουμε τις βάσεις για μια ζωή με νόημα, μια ζωή σύμφωνη με την εσωτερική μας αλήθεια.
Όμως, αξίζει να αναρωτηθούμε.
Μας αρκεί να ζούμε μηχανικά, ακολουθώντας τα πρέπει των άλλων, άγνωστοι πολλές φορές με τον ίδιο μας τον εαυτό;
Αιώνες πριν ο Σωκράτης διακήρυσσε: «Την ανεξερεύνητη ζωή, δεν αξίζει να την ζει κανείς».

Η φιλοσοφία μπορεί να γίνει το όχημά μας σε ένα ταξίδι προς τα μέσα, ένα ταξίδι εσωτερικής αναζήτησης. Δεν μιλάμε για μια θεωρητική φιλοσοφία από εκείνες που ίσως έχεις ακούσει στο σχολείο ή στο πανεπιστήμιο. Αυτές τις φιλοσοφίες που μερικές φορές μοιάζουν με αερολογίες και είναι γεμάτες με δυσνόητες λέξεις. Εμείς μιλάμε για μια φιλοσοφία της ζωής, για την στάση μας απέναντι σε όσα μας συμβαίνουν, για μια πρακτική, καθημερινή και βιωματική προσέγγιση της διαχρονικής σοφίας. Μια φιλοσοφία που μας βοηθά να ζούμε σήμερα στο εδώ και τώρα μια ζωή γεμάτη νόημα, μια ζωή την οποία επιλέγουμε και διαμορφώνουμε εμείς.

Στο σεμινάριο αυτό θα ταξιδέψουμε σε όλους τους πολιτισμούς της αρχαιότητας συλλέγοντας εκείνα τα στοιχεία που μπορούν να φανούν ωφέλιμα στην δική μας προσωπική αναζήτηση. Θα ταξιδέψουμε στη χιλιόχρονη Ινδία, θα ανακαλύψουμε τη σοφία της αρχαίας Αιγύπτου, τα μυστήρια του Θιβέτ, τις διδασκαλίες του Βούδα, του Κομφούκιου, του Σωκράτη, του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη. Θα γνωρίσουμε τους Στωικούς και τους Νεοπλατωνικούς φιλοσόφους. Θα αναρωτηθούμε για το αίνιγμα του ανθρώπου, την τέχνη της συμβίωσης, όπως και για τη φιλοσοφία της ιστορίας.
Και όλα αυτά μέσα από μαθήματα, βιωματικές δράσεις, εργαστήρια art-therapy, θεατρικό παιχνίδι, ασκήσεις ψυχολογίας, εκδρομές και τόσα άλλα.
Το σκέφτεσαι ακόμα;
Σε περιμένουμε για να ξεκινήσουμε μαζί αυτό το ταξίδι.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

📅 Τετάρτη 5 Ιουνίου @ 20:30
—————————————
✉️ Για κράτηση θέσης στείλε προσωπικό μήνυμα!
—————————————
📍 Πολυχώρος, Μεγάλη Έβανς 68, Ηράκλειο Κρήτης
—————————————
📱 Για περισσότερες πληροφορίες: 6982900729
powerd by:
Νεα Ακροπολη/Φιλοσοφια-Πολιτισμος-Εθελοντισμος

Εγγραφείτε στo σεμινάριο