Διεθνής Πρόεδρος

Ο Carlos Adelantado γεννήθηκε στην Castellón (Ισπανία) την 1η Ιανουαρίου 1964.

Σπούδασε Φιλοσοφία και αυτή η κλίση του τον οδήγησε στον Πολιτιστικό και Φιλοσοφικό Οργανισμό  «Νέα Ακρόπολη» στην πόλη του, σε ηλικία 19 ετών, όπου συμμετείχε με  ενθουσιασμό στα προγράμματα σπουδών και στο έργο του Οργανισμού.

Ως διευθυντής της «Νέας Ακρόπολης» στην Castellón  για 23 χρόνια, διοργάνωσε πολιτιστικά προγράμματα και δράσεις κοινωνικού εθελοντισμού στο Πολιτιστικό Κέντρο Castalia.  Ανέλαβε επίσης τον συντονισμό της «Νέας Ακρόπολης» στην περιοχή Levante. Ταυτόχρονα, αφιερώθηκε στη μελέτη και τη διδασκαλία της Φιλοσοφίας, με εξειδίκευση στην Ανατολική και Δυτική Φιλοσοφία.

Έχει διδάξει σειρά μαθημάτων στο πρόγραμμα σεμιναρίων της «Νέας Ακρόπολης»,  για περισσότερα από 30 χρόνια. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε συνέδρια και διαλέξεις, επισημαίνοντας τον τρόπο εφαρμογής της φιλοσοφίας και την ανάγκη για αξιοποίηση των φιλοσοφικών διδασκαλιών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του σημερινού κόσμου.

Το 2013 μετακόμισε στη Μαδρίτη όπου ανέλαβε ως εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού «Νέα Ακρόπολη» στην Ισπανία. Από εκεί, διοργάνωσε δραστηριότητες για τη διάδοση της πλούσιας ιστορικής και καλλιτεχνικής κληρονομιάς της πόλης της Μαδρίτης, μαζί με άλλα πολιτιστικά έργα.

Το 2017 επελέγη ως Αναπληρωτής Διεθνής Πρόεδρος του Διεθνούς Οργανισμού «Νέα Ακρόπολη» και το 2020 ως Διεθνής Πρόεδρος, θέση που κατέχει μέχρι σήμερα.