Σεμινάριο πρακτικής φιλοσοφίας: Γυναίκες που άλλαξαν την ιστορία. Ποια ήταν η δύναμη τους;

Ημερομηνία Δραστηριότητας:

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022 στις 08:00 μμ

Σεμινάριο πρακτικής φιλοσοφίας: Γυναίκες που άλλαξαν την ιστορία.
Ποια ήταν η δύναμη τους;

Ποιες είναι οι γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο και που συχνά η Ιστορία ξεχνάει να μας γνωρίσει; Πώς έζησαν και τι δημιούργησαν οι καλλιτέχνιδες, οι πολιτικοί, οι συγγραφείς, οι επιστήμονες, οι αθλήτριες και οι ακτιβίστριες που άνοιξαν το δρόμο για όλες όσες ακολούθησαν; Πώς θα μας συστήνονταν οι ίδιες, αν μπορούσαν να μας διηγηθούν, σε πρώτο πρόσωπο, την πραγματική τους ιστορία; Και, τελικά, τι έμπνευση μπορούμε να πάρουμε από εκείνες ώστε να μπορέσουμε κι εμείς με τη σειρά μας να δημιουργήσουμε έναν πιο υγιή, δίκαιο και προοδευτικό κόσμο;

Ε.Π. Μπλαβάτσκι, Υπατία, Ιωάννα της Λωραίνης, Μαρί Κιουρί, Μαρία Κάλλας. Είναι πολλές οι γυναίκες που επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό την Ιστορία της Ανθρωπότητας μέχρι σήμερα αλλά η ομιλία αυτή είχε επίκεντρο αυτές τις πέντε προσωπικότητες.
Γυναίκες δυναμικές, οι οποίες με επιμονή και στρατηγικές ικανότητες εκπλήρωσαν το όνειρό τους, τον σκοπό της ύπαρξής τους ακόμα κι αν αυτό σήμανε το τέλος της ζωής τους.
Πέντε γυναίκες που πρόσφεραν πολλά στην Ανθρωπότητα και που σίγουρα αποτελούν παράδειγμα εσωτερικής δύναμης, μεγαλοψυχίας και αγάπης.

Θέματα που θα αναπτυχθούν:
– Ποιος, ποια είμαι,
– Ποια είναι η Νοοτροπία μου
– Ποιες είναι οι αξίες μου
– Πως να δώσω ένα νόημα στην ζωή μου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Περιορισμένος αριθμός θέσεων.
Για κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες στείλτε προσωπικό μήνυμα στη σελίδα μας Philosophy Planet
ή καλέστε στο 📞 6984413885
_______
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Στηρίζουν:
Νέα Ακρόπολη, Φιλοσοφικός & Πολιτιστικός οργανισμός
www.nea-acropoli.gr

Εγγραφείτε στo σεμινάριο