Μίκης Θεοδωράκης :Θεωρία για την Συμπαντική Αρμονία

Ημερομηνία Δραστηριότητας:

Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2022 στις 08:00 μμ

Θεωρία για την Συμπαντική Αρμονία🎸🎸🎸
“Το 1942 ο έφηβος Μίκης Θεοδωράκης δημιούργησε και στη συνέχεια ανέπτυξε την προσωπική του θεωρία για τη Συμπαντική Αρμονία. Το 2006 το διεθνές Συμπόσιο που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Κρήτης και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου στη Χερσόνησο της Κρήτης αποτέλεσε ένα πρώτο βήμα διεπιστημονικού διαλόγου για μια αναλυτική περιγραφή και δημόσια συζήτηση της θεωρίας αυτής.
Με λόγο μεστό και συναρπαστικό, ο Μίκης Θεοδωράκης μας αφηγείται ποιος “θεός” κυβερνά από την εφηβεία μέχρι σήμερα τη ζωή, τη δράση και το έργο του. Μεταξύ άλλων, προκαλεί ανοικτά την κατακερματισμένη επιστήμη των καιρών μας όταν περιγράφει τις άρρητες στιγμές και τις “μαγικές” διεργασίες γένεσης των νέων μουσικών ιδεών – τι “παθαίνει” το σώμα και ο νους του συνθέτη όταν επικοινωνεί με τη Μούσα.” (από την περιγραφή του εκδοτικού οίκου Πολιτεία)
Σε αυτή την παρουσίαση θα προσπαθήσουμε να γνωρίσουμε τον Μίκη Θεοδωράκη ως φιλόσοφο, που επιχειρεί, μέσα από την παρουσίαση της Θεωρίας του περί της Συμπαντικής αρμονίας, να μας μυήσει στον κόσμο της μουσικής ως επιδραστικού στοιχείου στην εξέλιξη του ανθρώπου και του πολιτισμού. Με ρίζες από τον αρχαίο σοφό Πυθαγόρα και τη διδασκαλία του περί της Μουσικής των Σφαιρών, μας μιλάει για το πώς μπορούμε να βάλουμε ποιότητα στις σχέσεις μας με τους άλλους, με τον εαυτό μας και με το σύμπαν, μέσα από την χρήση των κατάλληλων ηχητικών δονήσεων. Γιατί πώς θα ήταν ο κόσμος χωρίς τη Μουσική🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔

******************************************
______
🙂ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Φιλοσοφικός & Πολιτιστικός οργανισμός Νέα Ακρόπολη (Καλλιθέα Αττικής)
🔴 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Στον χώρο τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής προστασίας.
_______
🗓Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου: 20.00-22.00
Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων:
📩 Μήνυμα στη σελίδα μας: Ζήσε Φιλοσοφικά
Ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος.

Εγγραφείτε στo σεμινάριο