Μαθήματα ζωής από τη Φιλοσοφία

Ημερομηνία Δραστηριότητας:

Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 2021 στις 08:00 μμ

| Έναρξη Σεμιναρίου Πρακτικής Φιλοσοφίας |

✒️ Τι σημαίνει “είμαι ο εαυτός μου”; Πώς ο άνθρωπος όντως αναγνωρίζει τον εαυτό του και κατ’ επέκταση αναγνωρίζει τον σκοπό ή νόημα της ζωής του; Τι είναι το να είναι κανείς αυθεντικός ή φυσικός, σε έναν κόσμο που φαίνεται ότι συνεχώς απομακρύνεται από τέτοιου είδους αξίες;

☀️ Η φιλοσοφία λειτουργεί πάντα για τον άνθρωπο σαν ένας ήλιος, μία πυξίδα, που του δίνει απαντήσεις και κατεύθυνση για να μπορεί να εισχωρεί στο βάθος του εαυτού του και να αναγνωρίζει τι είναι αληθινό και τι ψεύτικο, τι χρειάζεται να κρατήσει και τι να αφαιρέσει, ποιο είναι το φως και ποια η σκιά.

Στη δική μας εποχή, εμφανίζεται ξανά η ανάγκη να ξεχωρίσουμε τις αξίες και τα ιδανικά και να ελευθερώσουμε τον άνθρωπο -τον καθένα από εμάς- από δεσμά που δεν μας αρμόζουν, που μας κάνουν, ίσως, να χάνουμε εμπειρία από το μεγαλειώδες φαινόμενο που λέγεται ζωή.

🔥 Αν ισχύουν τα παραπάνω για σένα, αν προβληματίζεσαι σε έννοιες όπως αυτές και άλλες, το σεμινάριο πρακτικής φιλοσοφίας, βασισμένο σε διαχρονικές αξίες που έχουν κληροδοτηθεί στην ανθρωπότητα από φιλοσόφους και παραδόσεις από όλο τον κόσμο, ίσως αποτελέσει το έναυσμα και την αρχή για μια ουσιαστικότερη επαφή με τον εαυτό σου, μια ουσιαστικότερη επαφή με τους άλλους και τη φύση! 🌿

🔴 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος. Για κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες στείλτε προσωπικό μήνυμα στη σελίδα μας.
_______
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Φιλοσοφικός & Πολιτιστικός οργανισμός Νέα Ακρόπολη
_______
🗓Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 20.00 – 21.30
Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων:
📩 Μήνυμα στη σελίδα μας: ΦΙΛΟΣΟΦΗΣΕ ΤΟ

Εγγραφείτε στo σεμινάριο