Έναρξη Σεμιναρίου: Μαθήματα καθημερινής σοφίας

Ημερομηνία Δραστηριότητας:

Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2018 στις 09:30 μμ

Είναι η φιλοσοφία κάτι χρήσιμο για τον σημερινό άνθρωπο;

Πολλοί πιστεύουν ότι το να φιλοσοφεί κανείς, ενώ αντιμετωπίζουμε τόσες δυσκολίες στη σύγχρονη ζωή, είναι είτε πολυτέλεια είτε χαμένος χρόνος.

Αλλά η φιλοσοφία γεννήθηκε γι’αυτόν ακριβώς τον λόγο: για να μπορεί ο άνθρωπος να διακρίνει το αληθινό από το πλασματικό, το σημαντικό από το ασήμαντο, να ανακαλύπτει την αλήθεια σε κάθε δοκιμασία της ζωής.

Ο άνθρωπος γεννιέται αναζητητής. Αναζητά τις αιτίες, ρωτάει μονίμως το “γιατί”, ψάχνει νόημα στην ύπαρξή του. Είμαστε εν δυνάμει φιλόσοφοι από φύση.

Όσον αφορά τη χρησιμότητα της φιλοσοφίας στη ζωή μας, αξίζει να δούμε την ποιότητα ζωής μεγάλων ή μικρών φιλοσόφων, εκείνων που ζούσαν με άξονα τις διδασκαλίες τους, το πλήθος των ανθρώπων που τους ακολουθούσαν και τις συνειδητοποιήσεις ζωής εκείνων που έζησαν σύμφωνα με τα λόγια τους μετέπειτα.

Ο Σωκράτης, οι Στωικοί, ο Λάο Τσε, ο Καντ, ο Κομφούκιος, ο Βούδας -και πολλοί πολλοί άλλοι- μίλησαν για τον άνθρωπο. Μίλησαν για σένα. Για τις δυσκολίες σου, τις αιτίες της ευτυχίας και της δυστυχίας σου, τον έλεγχο του εαυτού σου, τη συμβίωση με τους άλλους.

Θέματα που θα αναπτυχθούν:
✔ Οι μεγάλοι φιλόσοφοι στην υπηρεσία της ανθρωπότητας
✔ Μαθήματα βελτίωσης της ζωής και της συμβίωσης
✔ Οι απαντήσεις τους στα πανανθρώπινα ερωτήματα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Λεωφ. Κουντουριώτη 113 (δίπλα από τη Φιλαρμονική)

Τηλ. 28310 52884 (18:00-22:00)

Εγγραφείτε στo σεμινάριο