Οικολογικές Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα της Γης

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Νέας Ακρόπολης διεθνώς να συμμετάσχει ενεργά στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γης, μια σειρά από οικολογικές εκδηλώσεις διοργανώθηκαν στην Αττική:

–  Στην κεντρική Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, συγκεντρωθήκαμε οικολογικές εθελοντικές οργανώσεις και  γιορτάσαμε την Μητέρα Φύσης με παραδοσιακούς χορούς από διάφορες γωνιές της Ελλάδας βασισμένους στους κύκλους ζωής της Γης (θερισμός, σπορά, χειμώνας, άνοιξη). Επίσης, μοιράσαμε ενημερωτικό υλικό για την οικολογική δράση που ακολούθησε την επόμενη Ημέρα.

–  Δράσεις εξωραϊσμού του δάσους του Υμηττού της Αθήνας, μας βοήθησαν να έρθουμε όλοι πιο κοντά στη Φύση, να εναρμονιστούμε μαζί της και να προσφέρουμε την ενέργειά μας. Καθαρίσαμε το δάσος από ξερά κλαδιά και χόρτα που αποτελούν εστίες πυρκαγιών , να εξωραΐσαμε το πάρκο και φυτέψαμε και πολλά νεαρά φυτά για την ενίσχυση του φυτικού  πλούτου του δάσους που είχε υποστεί καταστροφές από πυρκαγιές τα προηγούμενα χρόνια.

Αλλά και στη Θεσσαλονίκη:

Καθαριότητα Πάρκου στους Κήπους του Πασά: Δώσαμε ξανά ανάσα ζωής στο αγαπημένο μας πάρκο που υποφέρει από την έλλειψη οικολογικής συνείδησης κάποιων συμπολιτών μας. Δώσαμε το παράδειγμα ώστε η ζωή, η αγνότητα και το φως να νικήοσυν!

«Κάθε σημείο στη ζωή είναι ισορροπημένο όταν δημιουργούμε μια αρμονία ανάμεσα στον εσωτερικό μας εαυτό και τον περιβάλλοντα κόσμο».

~ Gustave Flaubert