Οικολογική Δράση για την Παγκόσμια ημέρα της Γης

Στα πλαίσια των δράσεων για την μέρα της Γης σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στην προσπάθεια να κάνουμε τον Υμηττό πιο πράσινο και πιο όμορφο!!!🤲🎋🌾
 
Φορέστε άνετα ρούχα, πάρτε μαζί σας γάντια κηπουρικής (άν έχετε), το οικολογικό πνεύμα και την καλή σας διάθεση και ελάτε να γνωριστούμε (μεταξύ μας και με την Φύση)!
Υ.Γ. Να κρατάτε μαζί σας το παγούρι σας η το Θερμός σας, γιατί τα πλαστικά μπουκαλάκια δεν έχουν θέση σε ένα βουνό που φιλοδοξεί να γίνει “100% no plastic!”🌳🌳
 
ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ εδώ:
https://forms.gle/njohty7KVrrJeLFA7
 
Ως Διεθνής Ημέρα της Μητέρας Γης καθιερώθηκε το 2009 από τη Διεθνή Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών η 22α Απριλίου κάθε έτους.
Ο Διεθνής Οργανισμός ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ συμμετέχει σε αυτή τη Διεθνή Ημέρα με δράσεις που στοχεύουν στη συνειδητοποίηση και ευαισθητοποίηση για τον πλανήτη που είναι το σπίτι μας.
 
Ο όρος «Μητέρα Γη» χρησιμοποιείται επειδή «αντανακλά την αλληλεξάρτηση που υπάρχει μεταξύ των ανθρώπων, των άλλων ζωντανών ειδών και του πλανήτη που όλοι κατοικούμε».
 
Κάθε δράση προς αυτήν την κατεύθυνση ενεργοποιεί το ιδανικό του “πολίτη του κόσμου”.
 
Είναι εκείνος που πρώτα από όλα μπορεί να συμβιώσει με τον εαυτό του και τις αντιφάσεις του
Είναι εκείνος που νιώθει δυνατή την ανάγκη συμβίωσης όλων των ανθρώπων, χωρίς διακρίσεις, κάτι που αποτελεί την πρώτη Καταστατική μας Αρχή.
Είναι εκείνος που μπορεί να σεβαστεί και να αγαπήσει όλα τα όντα και τον ίδιο τον πλανήτη μας.
Είναι εκείνος που γνωρίζει ότι τα πάντα έχουν μια κοινή ρίζα και προέρχονται απο μια κοινή πηγή, μια κοινή “Μητέρα”, που δίνει ζωή, ενότητα, αλληλεπίδραση και ζητά σεβασμό.
Και είναι εκείνος που τολμά να ζήσει όσα ονειρεύεται.
 
Τα λόγια έμπνευσης του φιλόσοφου του 20ου αιώνα Χ.Α.Λιβράγκα:
“Ζήσε και άσε τους άλλους να ζήσουν”, αντηχούν πιο επίκαιρα από ποτέ.