ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

Μπροστά στα  δεινά που υποφέρει ο λαός της Ουκρανίας, ο Διεθνής Οργανισμός ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ  εκφράζει την υποστήριξη και την αλληλεγγύη του, εξ ονόματος των χιλιάδων εκπροσώπων του σε περισσότερες από πενήντα χώρες στις πέντε ηπείρους. Ο ΔΟΝΑ αποδοκιμάζει κάθε ένοπλη δράση και τάσσεται υπέρ της ειρηνικής  επίλυσης των συγκρούσεων.

“Οι αρχές μας υπέρ της ένωσης μεταξύ των ανθρώπων και των λαών, πέρα από τις διαφορές που σηματοδοτούν οι πεποιθήσεις, οι πολιτισμοί και τα πολιτικά συστήματα, ισχύουν τώρα περισσότερο από ποτέ”, δήλωσε ο  Διεθνής Πρόεδρος Carlos Adelantado. Και υπογράμμισε τη δέσμευση της Νέας Ακρόπολης να ενώσει τις προσπάθειες των εκπροσώπων της, προκειμένου να στηρίξει και να βοηθήσει όσους βάλλονται από τις συνέπειες ενός πολέμου μεταξύ γειτονικών χωρών, ιδιαίτερα τους ανυπεράσπιστους πολίτες.

Υπό αυτή την έννοια, οι εθελοντές του ΔΟΝΑ, από την  έδρα τους σε όλο τον κόσμο, συνεργάζονται με πολλές ανθρωπιστικές οργανώσεις για να απαλύνουν στο βαθμό που είναι δυνατόν, τη σκληρή κατάσταση που ήδη πλήττει χιλιάδες πρόσφυγες, κυρίως μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους.  Διότι, όπως δήλωσε  ο  Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, “οι αθώοι άνθρωποι είναι αυτοί που πληρώνουν το υψηλότερο τίμημα στους πολέμους”.

Η Νέα Ακρόπολη ελπίζει ότι αυτή η σύγκρουση θα επιλυθεί το συντομότερο δυνατόν και εύχεται να αποκατασταθεί σύντομα η ειρήνη.