Με την ευκαιρία της τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Διεθνούς Οργανισμού Νέα Ακρόπολη, και ενόψει της παραίτησης του προηγούμενου Προέδρου, πραγματοποιήθηκε ο διορισμός του Carlos Adelantado Puchal, ως Προέδρου και της μέχρι τώρα Προέδρου, Delia Steinberg Guzmán ως Επίτιμου Προέδρου.

Βιογραφικό σημείωμα του Carlos Adelantado Puchal, νέου Προέδρου του ΔΟΝΑ:

Ο Carlos Adelantado γεννήθηκε στο Castellón (Ισπανία) την 1η Ιανουαρίου 1964.

Σπούδασε Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο και αυτή του η κλίση τον οδήγησε να γνωρίσει τη Σχολή Φιλοσοφίας της Νέας Ακρόπολης στην πόλη του, σε ηλικία 19 ετών και με ενθουσιασμό να συμμετάσχει στις σπουδές και την οργάνωσή του. Αναλαμβάνει τη διεύθυνση αυτής της έδρας για 23 χρόνια, ξεκινώντας πολιτιστικά και κοινωνικά εθελοντικά προγράμματα στο Castalia Cultural Center. Ανέλαβε επίσης το συντονισμό του Οργανισμού Νέα Ακρόπολη στην περιοχή Λεβάντε. Ταυτόχρονα, είναι αφιερωμένος στη μελέτη και τη διδασκαλία της Φιλοσοφίας, φτάνοντας στο πτυχίο «Ειδικός στη Φιλοσοφία της Ανατολής και της Δύσης», που απονεμήθηκε από τον Οργανισμό New Acropolis International, με έδρα τις Βρυξέλλες.

Δίδαξε διάφορα θέματα στο πρόγραμμα σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής της Νέας Ακρόπολης για περισσότερα από 30 χρόνια. Συμμετέχει επίσης σε συνέδρια, επισημαίνοντας τον τρόπο την ανάγκη να γίνει η φιλοσοφία πρακτική και να επικεντρωθεί επαρκώς στα προβλήματα του σημερινού κόσμου.

Το 2013 μετακόμισε στη Μαδρίτη, για να αναλάβει τη διαχείριση της Νέας Ακρόπολης στην Ισπανία και τις διαχειριστικές αρμοδιότητες σε εθνικό επίπεδο. Προωθεί δραστηριότητες διάδοσης της πλούσιας καλλιτεχνικής και ιστορικής κληρονομιάς της πόλης της Μαδρίτης, μαζί με άλλα πολιτιστικά έργα.

Το 2017 διορίστηκε Αναπληρωτής Διεθνής Πρόεδρος του ΔΟΝΑ και το 2020 Διεθνής Πρόεδρος, μια θέση που κατέχει επί του παρόντος.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart