“Ο άνθρωπος να ζει μια αναγέννηση!”

 

– 500 χρόνια από τον θάνατο του Leonardo da Vinci

Για ένα “φιλόσοφο της Αναγέννησης” τον Leonardo da Vinci και τα 500 χρόνια από τον θάνατό του –  σε συνδυασμό με την Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας – η “Νέα Ακρόπολη” στην Ελλάδα πραγματοποίησε ανοιχτή εκδήλωση στις 18 Νοεμβρίου 2019, στο Public Cafe στην πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα.

Η κ. Θεοδώρα Μαρτζούκου, εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού “Νέα Ακρόπολη” στην Ελλάδα, μίλησε για  “τον αναγεννησιακό άνθρωπο που μαθαίνει από τη Φύση, μελετά την Ιστορία, γιατί είναι ένας ενεργητικός, συνειδητός άνθρωπος και αποτελεί μέρος της Ιστορίας. Επειδή είναι άνθρωπος δράσης και θέλει ν’ αλλάξει, να διευρυνθεί, ν’ ανοίξει τους ορίζοντες του…”. Επίσης, μέσα από μια εκτενή παρουσίαση, για την ιστορική μετάβαση από ένα μεσαίωνα σε μια αναγέννηση, τόνισε πόσο σημαντικό είναι “οι πολιτισμοί να ανυψώνονται και ο άνθρωπος να ζει μια ζωή με ιδανικά κι αξίες…να ζει μια αναγέννηση!”

Για τη ζωή και το έργο του Leonardo da Vinci και την έννοια του homo universalis,  μίλησε ο κ. Γεώργιος Λυκαργύρης, ψυχολόγος,  με ιδιαίτερη αναφορά στα μοναδικά σημειώματα του επιστήμονα και καλλιτέχνη και στα καινοτόμα έργα του: “Ο Leonardo da Vinci ζούσε για τη δημιουργία, ζούσε για να πράττει…ένας καλλιτέχνης – αντάρτης για την εποχή του που έβλεπε την ένωση και την αλληλένδετη σχέση όλων, που μπορούσε να κάνει την ιδέα πράξη.”

Το ενδιαφέρον του κοινού, που γέμισε το Public Cafe, δημιούργησε μια όμορφη αλληλεπίδραση με ερωτήσεις και συζήτηση σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης

Ετικέτες: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ