Ανοιχτή εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας “Leonardo da Vinci ένας φιλόσοφος της Αναγέννησης “

Η Φιλοσοφία επιστρέφει

Ανοιχτή εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας

Leonardo da Vinci

ένας φιλόσοφος της Αναγέννησης

Δευτέρα,  18 Νοεμβρίου 2019, στις 21.00

Public Cafe, πλατεία Συντάγματος, Αθήνα

Ώρα προσέλευσης: 20.30

Δελτίο Τύπου

Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας της UNESCO για 7η συνεχή χρονιά, ο Διεθνής Πολιτιστικός και Φιλοσοφικός Οργανισμός “Νέα Ακρόπολη” διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση με θέμα “Leonardo da Vinci, ένας φιλόσοφος της Αναγέννησης”. Η εκδήλωση θα  πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου του 2019, στις 21.00,  στο Public Cafe (Public, 5ος όροφος, Καραγεώργη Σερβίας 1, πλατεία Συντάγματος).

Η θεματική “Η Φιλοσοφία επιστρέφει”,αφορά  στην ανάγκη επιστροφής της Φιλοσοφίας στον πολιτισμό, την επιστήμη, την παιδεία, τη ζωή:  η Φιλοσοφία επιστρέφει για να δώσει “κλειδιά” για ανοιχτή σκέψη, δοκιμή κι εφαρμογή στην πράξη, διαχρονικών μεθόδων για μια ουσιαστική ζωή. Για να προτείνει ένα μονοπάτι εξέλιξης σε εκείνους που θέλουν να ερευνήσουν και να βιώσουν την αλήθεια της ζωής, να βελτιώσουν τον εαυτό τους και τον κόσμο.

Για το 2019, επιλέγουμε να αναλογιστούμε και να αναδείξουμε τη σημασία του Leonardo da Vinci ως φιλόσοφο και σύμβολο αναγέννησης: 500 χρόνια μετά τον θάνατό του, παραμένει σύμβολο ευφυίας, καινοτομίας, δημιουργικότητας και αναγέννησης. Αναζήτησε την αλήθεια μέσα από την επιστήμη και την τέχνη και επιβεβαίωσε, με τα έργα του, την υπεροχή του αθάνατου πνεύματος έναντι της θνητής ύλης.

Για το θέμα “Leonardo da Vinci, ένας φιλόσοφος της Αναγέννησης”, θα μιλήσουν οι:

Με την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων θα δοθεί χρόνος για ερωτήσεις και συζήτηση.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

facebook.com/neaacropoli

facebook.com/filosofia.zois/
www.nea-acropoli.gr

Η “Νέα Ακρόπολη” είναι ένας Διεθνής Πολιτιστικός και Φιλοσοφικός Οργανισμός που βρίσκεται σε περισσότερες από 55 χώρες και συγκεντρώνει πάνω από 15.000 ενεργά μέλη, καθώς και εκατοντάδες χιλιάδες φίλους, οι οποίοι εκφράζονται σε περισσότερες από 15 γλώσσες και αντιπροσωπεύουν ένα πλατύ φάσμα θρησκευτικών πίστεων, εθνικών προελεύσεων και πολιτισμών.

 Τα τρία πεδία δράσης της Νέας Ακρόπολης – Φιλοσοφία, Πολιτισμός, Εθελοντισμός –  βασίζονται στο προσωπικό παράδειγμα, τη συμμετοχή και την κοινωνική προσφορά. Αποβλέπουν στην πολιτισμική και  πνευματική αναγέννηση του ανθρώπου καθώς και στην αναβίωση του Εθελοντισμού στο σύγχρονο κόσμο.

Με βασικό μας σύνθημα ότι “η γνώση και η προσφορά σε κάνει ευτυχισμένο”, κάνουμε πράξη έναν φιλοσοφικό και ανθρώπινο τρόπο ζωής!