ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Διεθνούς Οργανισμού Νέα Ακρόπολη (Δ.Ο.Ν.Α.)

Η Γενική Συνέλευση του Διεθνούς Οργανισμού Νέα Ακρόπολη (Δ.Ο.Ν.Α.) ενέκρινε τα ακόλουθα ψηφίσματα:

Α) Η Γενική Συνέλευση του ΔΟΝΑ επαναβεβαιώνει, όπως κάνει εδώ και αρκετές δεκαετίες, την ανάγκη προώθησης μιας πρακτικής φιλοσοφικής εκπαίδευσης με έμφαση στις αξίες των πολιτών και των ανθρώπων.

Β) Η Γενική Συνέλευση του ΔΟΝΑ επαναβεβαιώνει τη δέσμευσή της στην πολιτιστική ανάπτυξη των νέων γενεών, ενθαρρύνοντας τη γνώση σε όλες της τις πλευρές.

Γ) Η Γενική Συνέλευση του ΔΟΝΑ συνεχίζει τις εθελοντικές της δράσεις προκειμένου να προωθήσει την ενσωμάτωση και την υποστήριξη των ατόμων που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη στις κοινωνίες μας.

Δ) Η Γενική Συνέλευση αναγνωρίζει και συγχαίρει τον Πολιτιστικό Οργανισμό Νέα Ακρόπολη στην Ινδία για την πρωτοβουλία του για τη διοργάνωση του συνεδρίου με τίτλο ” Empowering Real Change”, το οποίο μπόρεσε να συγκεντρώσει ηγέτες διαφορετικών πεδίων γνώσης, στην πρώτη εκδήλωση αυτού του είδους, που πραγματοποιήθηκε για τον εορτασμό της 150ης επετείου της γέννησης του Μαχάτμα Γκάντι.

Με την ιδέα να οικοδομηθεί μια γέφυρα προς ένα καλύτερο μέλλον, ο ΔΟΝΑ ενθαρρύνει τα μέλη του να εκμεταλλευτούν αυτή την ευκαιρία για να ανακαλύψουν εκ νέου την πλούσια φιλοσοφική και ανθρώπινη κληρονομιά της Ινδίας, προκειμένου να την προσφέρουν ως ουσιαστική συμβολή στη συλλογική πρόοδο της ανθρωπότητας.

Ε) Σύμφωνα με τα παραπάνω, κατά τη 150η επέτειο της γέννησης του Mohandas Karmachand (Mahatma) Gandhi, η Γενική Συνέλευση αναγνωρίζει της ηγετικές ικανότητες του Γκάντι και εμπνέεται από την υποδειγματική ζωή και κληρονομιά του, που χαρακτηρίστηκαν από μια ακούραστη αναζήτηση της αλήθειας και της ειρήνης, ως το κλειδί για μια πραγματική, ολιστική και βιώσιμη αλλαγή στον σημερινό μας κόσμο.

Ο ΔONA επιβεβαιώνει τη δέσμευσή του στο στόχο της οικοδόμησης μιας πιο δίκαιης, ειλικρινούς και ελεύθερης κοινωνίας και καλεί τα εθνικά σωματεία μελών της να τιμήσουν αυτή την επέτειο με έρευνα της κληρονομιάς του Γκάντι, διοργανώνοντας πολιτιστικές εκδηλώσεις, διαλέξεις, συνέδρια και εκθέσεις, προκειμένου να γίνει γνωστή η σημαντική συμβολή του, εξάγοντας πρακτικές λύσεις για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της εποχής μας.