«Η Φιλοσοφία μας δίνει ελευθερία…»

 

“Η Φιλοσοφία μας δίνει ελευθερία· αλλάζουμε τη ματιά μας κι έτσι αλλάζει ο κόσμος. Μας απελευθερώνει από φόβους, όρια και περιορισμούς…” Με αυτά τα λόγια, η Θεοδώρα Μαρτζούκου, εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού «Νέα Ακρόπολη» στην Ελλάδα, τόνισε τη σημασία της εσωτερικής φιλοσοφίας, της φιλοσοφίας στην πράξη.  Επίσης, τόνισε ότι η φιλοσοφία μεγαλώνει τη δύναμή μας μέσα από την αυτογνωσία, με το να γνωρίζουμε τις αρετές, τις δυνάμεις μας, τα ελαττώματά μας και να μπορούμε να τα ελέγχουμε. Τέλος, ανέλυσε τη σημασία της αγάπης που μας ωθεί να γινόμαστε μικροί φιλόσοφοι, καθώς με αγάπη προς τη σοφία, τον εαυτό μας και τους άλλους βοηθούμε αυτόν τον κόσμο να γίνει καλύτερος.

Με την σημαντική υπενθύμιση ότι “είμαστε παιδιά της γης και των άστρων του Ουρανού” (Ορφέας (DK 1{66} B 17, 6-7) , ο Δρ. Κωνσταντίνος Καλαχάνης, μίλησε για τον “άνθρωπο που φιλοσοφεί με το Σύμπαν”, παρουσιάζοντας, με λόγια απλά και κατανοητά,  το ηλιοκεντρικό και γεωκεντρικό σύστημα, την αρχή του κόσμου, τους προσωκρατικούς φιλοσόφους, τη Μεγάλη ‘Έκρηξη και την προέλευσή μας από τα άστρα: ώστε να διατηρούμε τη συνειδητότητα του πόσο μικροί είμαστε  και του πόσο άξια πράγματα μπορούμε να κάνουμε.

Η ανοιχτή εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας της UNESCO,  πραγματοποιήθηκε για 5η συνεχή χρονιά από την «Νέα Ακρόπολη» Ελλάδας, με την ευγενική στήριξη του Public, την Τετάρτη 29/11/2017, στο Public Café (πλατεία Συντάγματος, Αθήνα) και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.

Μίλησαν και συζήτησαν με το κοινό:

Θερμές ευχαριστίες στο Public για τη σημαντική στήριξη  και φιλοξενία της εκδήλωσης, στην Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO για την αιγίδα και στους χορηγούς επικοινωνίας για τη βοήθειά τους στην προώθηση της εκδήλωσης.

  

http://www.facebook.com/filosofia.zois