|Βούδας: 8 μαθήματα για να ζεις καλύτερα: Έναρξη Σεμιναρίου|

Ημερομηνία Δραστηριότητας:

Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2021 στις 08:30 μμ

🤷‍♀️Γιατί υπάρχει ο πόνος; Ποια είναι η αιτία του πόνου και πώς μπορεί ο άνθρωπος να απελευθερωθεί από τις εσωτερικές του συγκρούσεις; 🙄 Τα μαθήματα του Βούδα παραμένουν διαχρονικά μέχρι και σήμερα είτε ως μέρος της ακαδημαϊκής φιλοσοφίας είτε ως οδηγός ζωής για τον καθένα.

Αν για την Δυτική Φιλοσοφία θεμελιωτής της λογικής θεωρείται ο #Αριστοτέλης, η φιλοσοφική προσέγγιση του #Βούδα μπορούμε να πούμε ότι σε μεγάλο βαθμό καθόρισε τον ανατολικό τρόπο σκέψης τόσο στη θρησκεία όσο και στη φιλοσοφία αλλά και σε άλλες πολιτισμικές παραδόσεις.

☝Το Σεμινάριο έχει ως στόχο την κατανόηση βασικών φιλοσοφικών ερωτημάτων που προβληματίζουν τον νου και έχουν να κάνουν με την φύση του ανθρώπου, των γεγονότων και της ιστορίας. Η Φιλοσοφία δεν είναι απλώς μια θεωρητική θεώρηση του κόσμου όπως έχει καταλήξει σήμερα στον σύγχρονο τρόπο σκέψης🤯 αλλά ένας δρόμος που #ανυψώνει το πνευματικό μας κόσμο στα υψηλότερα ιδανικά του.💥

🎑Η ιστορία του Βούδα συγκινεί και προτρέπει τον καθένα μας, να γνωρίσουμε τον Σιντάρντα Γκαουντάμα, ως τον μαθητή – φιλόσοφο που ξεκινά το ταξίδι της #αυτοπραγμάτωσής του μέσα από τον πόνο, την ματαίωση, την αναζήτηση, την αγωνιστικότητα και τελικά την λύτρωση. Σκοπός: η απελευθέρωση, το άνοιγμα, η συνάντηση με την εσωτερική του ταυτότητά.

Θέματα που θα παρουσιαστούν:
– Πόνος: η αρχή της αλλαγής
– Οι δοκιμασίες της ζωής
– Ο δρόμος προς την αυτοπραγμάτωση

H Έναρξη Σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί 👁‍🗨 δια ζώσης.

Για κρατήσεις θέσεων:
Τηλ 6943762895 & DM σε fb & insta
✅Είσοδος Ελεύθερη

Διεύθυνση: Λεωφ. Κουντουριώτη 113 (δίπλα απ’τη Φιλαρμονική)

Powered by:
Διεθνής Φιλοσοφικός & Πολιτιστικός Οργανισμός Νέα Ακρόπολη & Δες το Φιλοσοφικά

Εγγραφείτε στo σεμινάριο