Σωκράτης – Βούδας – Σοπενχάουερ: Η τέχνη της ευτυχίας

Ημερομηνία Δραστηριότητας:

Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2024 στις 08:00 μμ

“Μην ψάχνεις την ευτυχία, είναι πάντα μέσα σου.”
Έχουμε αναρωτηθεί τι μας κάνει πραγματικά ευτυχισμένους; Στοχαστές, φιλόσοφοι, επιστήμονες έχουν κατά καιρούς αναρωτηθεί αν είναι αποτέλεσμα τυχαιότητας ή ικανοποίησης συγκεκριμένων προσδοκιών.

👉Ο μοναδικός Σωκράτης μας διδάσκει πως η μόρφωση δεν είναι αποτέλεσμα συσσώρευσης γνώσεων και πληροφοριών. Είναι θέμα συμπεριφοράς. Η νίκη στον εαυτό μας αξίζει περισσότερο από το να νικήσουμε χιλιάδες εχθρούς. Η ευτυχία δεν χαρίζεται αλλά κατακτιέται…

👉Ο Σοπενχάουερ, ο δάσκαλος του σύγχρονου πεσιμισμού, έθεσε κανόνες για να καταπολεμήσουμε αυτή τη μακρινή χίμαιρα όπως ονόμαζε την απουσία της ευτυχίας, ώστε να απολαμβάνουμε όσο το δυνατό περισσότερο το παρόν στη φευγαλέα μας ζωή.

👉Ο Βούδας στην Ανατολή, μας διδάσκει ότι ολες οι δυστυχίες, τα κακά, οι εγωισμοί, οι πόλεμοι, προέρχονται απ’ το γεγονός ότι έχουμε άγνοια της αληθινής μας φύσης, της ενότητάς μας.

🤔 Τι κοινό και τι διαφορές συναντάμε σε αυτές τις 3 φιλοσοφικές προσεγγίσεις;
Kαι πως μπορούμε εμείς να χρησιμοποιήσουμε στο εδώ και το τώρα τις διδασκαλίες, τους κανόνες και την πρακτική σοφία των 3 αυτών μεγάλων φιλοσόφων, με στόχο την κατάκτηση της δικής μας προσωπικής ευτυχίας;

Θέματα που θα αναπτυχθούν:
——————————
📍Ευτυχία- Ηδονή – Πόνος
📍Καταπολεμώντας τους φόβους που μας περιορίζουν
📍Η Ευδαιμονία και η άσκηση της Αρετής
📍Από τη θεωρία στην πράξη: Φιλοσοφία για τη ζωή

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 😎
_______
🗓Τετάρτη 13 Μαρτίου 20:00 – 22:00
Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων:
📩 με μήνυμα στο inbox της σελίδας

Εγγραφείτε στo σεμινάριο