Σενέκας: Δώσε αξία στον χρόνο σου

Ημερομηνία Δραστηριότητας:

Τρίτη, 9 Απριλίου 2024 στις 08:30 μμ

Το πολυτιμότερο που κατέχει κάποιος είναι ο χρόνος του.»
-Σενέκας

Σε μια εποχή όπου η ανησυχία και η σύγχυση της καθημερινότητας μας κατακλύζουν, η φιλοσοφία του Στωικού φιλοσόφου Σενέκα αναδεικνύεται ως ένας φάρος στη θάλασσα της αβεβαιότητας.
Ο Σενέκας τοποθετεί τον χρόνο μπροστά μας και μας προτρέπει να τον αδράξουμε, προτού είναι αργά. Ο χρόνος μας είναι η ζωή μας.

Για τον Σενέκα, η αξία του χρόνου είναι συνυφασμένη με την αυτογνωσία. Αναγνωρίζοντας τον περιορισμένο χρόνο που έχουμε στη διάθεσή μας, μας προτρέπει να ενδυναμώσουμε το εαυτό μας ώστε να αντιμετωπίσουμε κάθε στιγμή με επίγνωση και συνείδηση, δίνοντας προτεραιότητα στα πράγματα που έχουν πραγματική σημασία.

Με τη στάση του ανθρώπου προς τον χρόνο, ο Σενέκας μας καλεί να ζούμε αληθινά στο παρόν και να επιδιώξουμε την αρμονία με το παρελθόν και το μέλλον.
Μέσα από την εσωτερική ανάπτυξη, την καλλιέργεια των αρετών μας και την πειθαρχία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητα με αξιοπρέπεια και δύναμη.
«Είναι προτιμότερο να κατακτήσεις τον εαυτό σου παρά τον κόσμο, γιατί αν κατακτήσεις τον εαυτό σου, ο κόσμος θα είναι δικός σου.» υποστηρίζει ο Σενέκας.

2 Ενάρξεις:
📅 Δευτέρα 8 Απριλίου @ 20:30
Ή
📅 Τρίτη 9 Απριλίου @ 20:30

🟢 ελεύθερη είσοδος!
—————————————
✉️ Για κράτηση θέσης στείλε μήνυμα στη σελίδα!
—————————————
📍 Πολυχώρος Ηρακλείου, Μ.Έβανς 68
—————————————
📱 Για περισσότερες πληροφορίες: 6993195646
powerd by:
Νεα Ακροπολη/Φιλοσοφια-Πολιτισμος-Εθελοντισμος

Εγγραφείτε στo σεμινάριο