Παρουσίαση: ΣΕΝΕΚΑΣ – Δώσε αξία στον χρόνο σου

Ημερομηνία Δραστηριότητας:

Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2024 στις 08:00 μμ

“Το πολυτιμότερο που κατέχει κάποιος είναι ο χρόνος του.” ⏳ Σε μια εποχή όπου η ανησυχία και η σύγχιση της καθημερινότητας μας κατακλύζουν, η φιλοσοφία του Στωικου φιλοσόφου Σενέκα αναδεικνύεται ως ένας φάρος στη θάλασσα της αβεβαιότητας. 🔥 Ο Σενέκας τοποθετεί τον χρόνο μπροστά μας και μας προτρέπει να τον αδράξουμε, προτού είναι αργά. Ο χρόνος μας είναι η ζωή μας.

Για το Σενέκα, η αξία του χρόνου είναι συνυφασμένη με την αυτογνωσία. Αναγνωρίζοντας τον περιορισμένο χρόνο που έχουμε στη διάθεσή μας, μας προτρέπει να ενδυναμώσουμε το εαυτό μας ωστε να αντιμετωπίσουμε κάθε στιγμή με επίγνωση και συνείδηση, δίνοντας προτεραιότητα στα πράγματα που έχουν πραγματική σημασία.

Με τη στάση του ανθρώπου προς το χρόνο, ο Σενέκας μας καλεί να ζούμε αληθινά στο παρόν και να επιδιώξουμε την αρμονία με το παρελθόν και το μέλλον.🌀 Μέσα από την εσωτερική ανάπτυξη, την καλλιέργεια των αρετών μας και την πειθαρχία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητα με αξιοπρέπεια και δύναμη. 💪 “Είναι προτιμότερο να κατακτήσεις τον εαυτό σου παρά τον κόσμο, γιατί αν κατακτήσεις τον εαυτό σου, ο κόσμος θα είναι δικός σου.” ⚡υποστηρίζει ο Σενέκας.

🔴 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος. Για κρατήσεις θέσεων στείλτε προσωπικό μήνυμα στη σελίδα μας.
_____
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Φιλοσοφικός & Πολιτιστικός οργανισμός Νέα Ακρόπολη
🧭 Αγίου Μελετίου 29, Κυψέλη

Αρχική


_____
Η παρουσίαση θα γίνει την :
🗓Πέμπτη 21 Μαρτίου 20:00 – 22:00
Κρατήσεις θέσεων:
📩 Μήνυμα στη σελίδα μας: ΦΙΛΟΣΟΦΗΣΕ ΤΟ

Εγγραφείτε στo σεμινάριο