Νίτσε & Καζαντζάκης: Μια εμπειρία Ζωντανής Φιλοσοφίας

Ημερομηνία Δραστηριότητας:

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2025 στις 08:00 μμ

Έναρξη σεμιναρίου βιωματικής φιλοσοφίας. 

Νίτσε & Καζαντζάκης. Δυο αντάρτες του πνεύματος, δυο στοχαστές που πάλεψαν με τις ιδέες, τη ζωή και το κατεστημένο της εποχής τους.
Κι οι δυο πόθησαν με δύναμη την αλήθεια, αμφισβητήθηκαν, ταξίδεψαν, αγάπησαν, λάθεψαν. Δικαιώθηκαν; Μικρή σημασία έχει.
Μεγαλύτερη σημασία έχει το γεγονός ότι και οι δυο, ο καθένας στην εποχή του, προσπάθησε να εξετάσει βαθιά τις ιδέες, τους ανθρώπους, τη ζωή, τις αξίες, τον θεό. Και οι δυο εν τέλει, με τον Νίτσε ως προγενέστερο να επηρεάζει την καζαντζακική σκέψη, έκαναν ένα τόλμημα που λίγοι κάνουν πια.
Το ερώτημα λοιπόν αναδύεται στην εποχή μας πάλι. Τι τολμήματα κάνεις εσύ; Τι τολμήματα κάνω εγώ; Όχι τολμήματα στην θεωρία. Όχι.
Τολμήματα ζωής και δύναμης, τολμήματα μιας αληθινής, ΖΩΝΤΑΝΗΣ φιλοσοφίας.
Μιας φιλοσοφίας που δεν απεύθύνεται στους βολεμένους, αλλά σε εκείνους που με πάθος ορμούν στην ζωή. Σε εκείνους που αγαπούν να “φτάνουν όπου δεν μπορούν”.
Μια εμπειρία ζωντανής φιλοσοφίας λοιπόν, με μαθήματα ΦΩΤΙΑΣ και ΚΑΡΔΙΑΣ, σε έναν κόσμο όπου το φως της πνευματικής ανάτασης του ανθρώπου τρεμοπαίζει.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 

Εγγραφείτε στo σεμινάριο