Μήπως τα βλέπεις όλα ανάποδα;;

Ημερομηνία Δραστηριότητας:

Δευτέρα, 8 Μαΐου 2023 στις 08:00 μμ

Μήπως τα βλέπεις όλα ανάποδα; Η τέχνη του να βλέπεις και όχι να κοιτάς
❤ “Μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά. Την ουσία δεν τη βλέπουν τα μάτια”. ~ Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ

Θες να ακούσεις την ιστορία μου; Είναι μεν δική μου, αλλά μιλάει για σένα… Πάμε;

🌿 Ξυπνώ πολλά πρωινά, κι είναι η μέρα καλή -άλλες φορές όχι- κι αναρρωτιέμαι: Τι μπορώ να κάνω σήμερα για τον κόσμο; Κάποια πράγματα μου φαίνονται “ανάποδα”. Μπορώ, κι αν ναι, πώς να ρίξω περισσότερο φως στον εαυτό μου και τον κόσμο;

Και τότε σε σκέφτομαι. Σκέφτομαι ότι εκεί έξω υπάρχεις κι εσύ. Εσύ που δεν είσαι πολύ διαφορετικός απ’ ότι εγώ. Εσύ που ονειρεύεσαι, εσύ που ελπίζεις, εσύ που αγωνίζεσαι, εσύ που θέλεις να βλέπεις και όχι απλά να κοιτάς…

🙏 Σε ενδιαφέρει η ουσία στη ζωή. Θες να πας πέρα απ’ τα φαινόμενα, τους τύπους, το τετριμμένο. Που είσαι ίσως λίγο αλλόκοτος, που κοιτάς συχνά τον ουρανό και που συγκινείσαι απ’ τις μικρές (αλλά μεγάλες!) πράξεις ευγένειας των ανθρώπων!

Είσαι εσύ που παίρνεις μικρά ρίσκα και ακολουθείς το μονοπάτι της καρδιάς -όσο κι αν σε φοβίζει κάποιες φορές- επειδή ξέρεις ότι η αξία είναι εκεί.

Αν μου το επιτρέψεις μπορώ να σου δείξω έναν δρόμο, έναν δρόμο που ο καθένας βαδίζει μόνος, έναν δρόμο να βαδίσουμε μαζί. Η πυξίδα μας θα είναι η φιλοσοφία, όχι όμως λόγια κενά και θεωρίες, η φιλοσοφία για τη ζωή.

Αυτή είναι η ιστορία μου. Αυτή είναι ίσως η δική σου ιστορία.

🔥 Αν θέλεις να γράψουμε τη συνέχεια, κλείσε την θέση σου και έλα να μιλήσουμε για:

● Την τέχνη του να βλέπεις και όχι να κοιτάς
● Τη φιλοσοφία στην καθημερινή ζωή
● Το μονοπάτι της ευτυχίας

Σε περιμένουμε!

Εγγραφείτε στo σεμινάριο