Ιδανικές Πολιτείες: Ένα ταξίδι στους μεγάλους πολιτισμούς

Ημερομηνία Δραστηριότητας:

Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2019 στις 09:30 μμ

Υπήρξαν άνθρωποι που ονειρεύτηκαν ιδανικές πολιτείες, υπήρξαν κι εκείνοι που απαξίωσαν τους πρώτους, αποκαλώντας τους «ρομαντικούς», «αιθεροβάμονες» και «ουτοπιστές». Κι όμως, αν ερευνήσει κανείς την ιστορία της ανθρωπότητας, θα αναγνωρίσει τα φωτεινότερα σημεία της στους σημαντιικότερους πολιτισμούς που «υψώθηκαν» ανά τους αιώνες. Πολιτισμούς που άφησαν τα ίχνη τους είτε με ιλιγγιώδη μνημεία είτε με τις παραδόσεις τους, που ταξιδεύουν περνώντας τις εποχές και φτάνουν στα αυτιά τού σήμερα.

Κοιτάζοντας πίσω στον χρόνο, η απορία για το τι θα αφήσει ο σημερινός άνθρωπος σε εκείνον του μέλλοντος είναι εύλογη. Ένα ταξίδι στους παραδοσιακούς πολιτισμούς τού παρελθόντος ίσως είναι διαφωτιστικό, για να ανακαλύψουμε τους κοινούς παρονομαστές και να διδαχθούμε έναν δρόμο για το συλλογικό μας μέλλον, κάνοντας καλύτερη την καθημερινότητα που μοιραζόμαστε.

Και ποιος ξέρει… Μπορεί και να ονειρευτούμε έναν καλύτερο κόσμο από αυτόν που ζούμε. Να τον ονειρευτούμε τόσο δυνατά, που να γίνει ο σκοπός της ζωής μας!

Θα αναπτυχθούν τα θέματα:
• Η ίδρυση των παραδοσιακών πόλεων
• Οι πολίτες και τα πολιτεύματα
• Πολιτισμός και δικαιοσύνη

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Λεωφ. Κουντουριώτη 113 (δίπλα από τη Φιλαρμονική), Ρέθυμνο

Τηλ. 28310 52884 (18:00-22:00)

Εγγραφείτε στo σεμινάριο