Έναρξη Σεμιναρίου με θέμα: Νίτσε, μαθήματα ζωής και δύναμης

Ημερομηνία Δραστηριότητας:

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020 στις 08:30 μμ

«Ελευθερία είναι η θέληση να είναι κανείς υπεύθυνος απέναντι στον εαυτό του», είπε ο Νίτσε.
Ζήτησε την σωτηρία του ανθρώπου πέρα από κάθε σωτήρα. Κατέρριψε τις κοινωνικές ηθικές, ακόμα και τις πιο διαχρονικές. Αναζήτησε κάτι πιο πάνω από το καλό και το κακό.
Θέλησε να γκρεμίσει τα επίπλαστα όρια.

Φωτογράφισε την άβυσσο, μέσα και έξω από τον άνθρωπο. Ονειρεύτηκε τον Υπεράνθρωπο και «μία υπέρβαση προς το ανθρωπινότερο κι όχι προς το απάνθρωπο», την προσπάθεια του ανθρώπου να «γίνει αυτό που είναι», την έκφραση του πλήρους δυναμικού του.

Ζητά την απογύμνωση του ανθρώπου απ’ ό,τι δεν του ανήκει: απ’ όλες τις κοινωνικές, ηθικές και θρησκευτικές επιταγές, τις ιδεοληψίες, τα αλλότρια πρέπει και θέλω, που δεν του επιτρέπουν ν’ απελευθερωθεί.

Ζητά ο άνθρωπος ν’ αναλάβει την ευθύνη της ύπαρξής του, αρνούμενος σωτήρες, και να γράψει εκείνος το πεπρωμένο του ως κύριος και καπετάνιος της μοίρας του, όπως είπε ο William Henley στον «Ανίκητο».

Θέματα που θα αναπτυχθούν:

•Ο υπαρξιστής φιλόσοφος του μηδενισμού και του Υπερανθρώπου
• Η ζωή και το έργο του
• Εκείνος που ό,τι δεν τον σκότωσε, τον έκανε πιο δυνατό

Λεωφ. Κουντουριώτη 113 (δίπλα από τη Φιλαρμονική)

Για κρατήσεις θέσεων:
Τηλ. 6943762895 (19:00-22:00) ή inbox.

✅Να σας ενημερώσουμε πως στο χώρο μας λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και υγείας.Έτσι, επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες για να μην υπάρξει συνωστισμός, θα χρειαστεί να κλείσετε θέση με προσωπικό μήνυμα στη σελίδα μας ή τηλεφωνικά.

Εγγραφείτε στo σεμινάριο