Έναρξη Σεμιναρίου με θέμα: “Αριστοτέλης: από τη θεωρία στη πράξη”.

Ημερομηνία Δραστηριότητας:

Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021 στις 08:30 μμ

Ο Αριστοτέλης μάς λέει ότι η ευτυχία (ευδαιμονία) δεν κατεβαίνει από τον ουρανό, ούτε την στέλνει κάποια αόρατη δύναμη. Αντίθετα, αποκτιέται με την προσπάθεια και με την πρακτική εφαρμογή της αρετής. Ο Αριστοτέλης ήταν ο θεμελιωτής της δυτικής φιλοσοφίας, όπως την ξέρουμε σήμερα. Εκτός αυτού, όλες οι επιμέρους επιστήμες λένε ότι χρωστούν στον Αριστοτέλη κάτι από την ύπαρξή τους.

Αν θέλαμε να επαινέσουμε τον Αριστοτέλη, θα χρειαζόμασταν πολλές σελίδες! Εδώ όμως θέλουμε να σταθούμε στην πρακτικότητα της σκέψης του, στην πρακτικότητα της φιλοσοφίας. Πόσο διαφορετική θα ήταν η καθημερινότητά μας, εάν μπορούσαμε να κατανοήσουμε τις αιτίες όσων μας συμβαίνουν, αν μπορούσαμε να γνωρίσουμε όσα μας δυσκολεύουν και ποιες πρακτικές-λογικές λύσεις υπάρχουν για να ξεπεραστούν; Ε, λοιπόν, μπορούμε να καταφέρουμε τα παραπάνω, χάρη στον Αριστοτέλη!

Ο Αριστοτέλης έχει τη δική του μέθοδο αυτοπραγμάτωσης, την δική του πρόταση που θα οδηγήσει τον άνθρωπο στην παρατήρηση, την κατανόηση, την εφαρμογή, την αρετή και τέλος την ευδαιμονία! Η πρακτική φιλοσοφία ή «από τη θεωρία στην πράξη» είναι ο δρόμος του Αριστοτέλη.

Θέματα που θα αναπτυχθούν:

✅Η ζωή και το έργο του Αριστοτέλη
✅Ηθική και Ευτυχία
✅Πρακτικό Σεμινάριο
✅Πρακτικές Ασκήσεις

Το Εισαγωγικό Σεμινάριο θα διεξαχθεί μέσω της πλατφόρμας Meet.
Για να δηλώσεις συμμετοχή και να κλείσεις την θέση σου στέλνεις άμεσα inbox στην σελίδας μας 💌 ”Δες το φιλοσοφικά”. Θα σου αποσταλεί ως απάντηση ο σύνδεσμος από τον οποίο θα συνδεθείς.
📲 Η χρήση κάμερας και μικροφώνου κρίνεται απαραίτητη για να υπάρχει αλληλεπίδραση μεταξύ των συμμετεχόντων.
✅Είσοδος Ελεύθερη/ Free Entrance
Η καταγραφή ή και αναπαραγωγή μέρους ή συνόλου του σεμιναρίου απαγορεύεται.
.
.
Στηρίζουν:
🔹Διεθνής Φιλοσοφικός και Πολιτιστικός Οργανισμός Νέα Ακρόπολη
🔹Δες το Φιλοσοφικά, Κουντουριώτη 113, Ρέθυμνο

Εγγραφείτε στo σεμινάριο