Δωρεάν μάθημα Τάι Τσι

Ημερομηνία Δραστηριότητας:

Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2019 στις 07:00 μμ

Αν ψάχνετε έναν τρόπο για να μειώσετε το στρες, τσεκάρετε το tai chi. Αρχικά ξεκίνησε ως μια μορφή αυτοάμυνας, αλλά πλέον το tai chi έχει εξελιχθεί σε μια χαριτωμένη μορφή άσκησης για την μείωση του άγχους.

Μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση μιας σειράς άλλων προβλημάτων υγείας, όπως είναι οι πόνοι της αρθρίτιδας. Συχνά περιγράφεται ως ο διαλογισμός σε κίνηση, καθώς το tai chi προωθεί την ηρεμία μέσα από ήπιες κινήσεις.

Τι είναι το tai chi
To tai chi είναι μια αρχαία κινεζική παράδοση που, σήμερα, ασκείται ως μια χαριτωμένη μορφή γυμναστικής. Πρόκειται για μια σειρά από κινήσεις που εκτελούνται με έναν αργό τρόπο που συνοδεύεται από βαθιά αναπνοή.

Ποιος μπορεί να κάνει tai chi
To tai chi ασκεί ελάχιστη πίεση στους μυς και τις αρθρώσεις, γεγονός που το καθιστά γενικά ασφαλές για όλες τις ηλικίες και τα επίπεδα φυσικής κατάστασης. Στην πραγματικότητα μπορεί να είναι ιδιαίτερα κατάλληλο εάν είστε ένας ενήλικας κάποιας ηλικίας, που διαφορετικά δεν θα μπορούσατε να ασκηθείτε.

Μπορείτε επίσης να βρείτε το tai chi ελκυστικό επειδή είναι ανέξοδο, δεν απαιτεί ειδικό εξοπλισμό και μπορεί να γίνει σε εσωτερικούς χώρους ή έξω, είτε μόνος σας είτε σε μια ομάδα.
Γιατί tai chi;

Όταν το μάθετε σωστά και το εκτελείτε τακτικά, το tai chi μπορεί να είναι ένα θετικό μέρος μιας συνολικής προσέγγισης για τη βελτίωση της υγείας σας. Τα οφέλη του tai chi περιλαμβάνουν:
Mειωμένο άγχος, αυξημένη ικανότητα αερόβιας άσκησης, αυξημένη ενέργεια και αντοχή, αυξημένη ευελιξία, ισορροπία και ευκινησία, αυξημένη μυϊκή δύναμη

Ορισμένα στοιχεία δείχνουν ότι tai chi μπορεί επίσης να βοηθήσει:
Στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, σε χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης και αρτηριακής πίεσης, στον περιορισμό του πόνου στις αρθρώσεις, στην βελτίωση των συμπτωμάτων συμφορητικής καρδιακής ανεπάρκειας, στην βελτίωση της συνολικής ευημερίας σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας, στη μείωση του κινδύνου των πτώσεων στους ηλικιωμένους ενήλικες

Μαθήματα για τον Ιανουάριο:

• Κυριακή 20/1, 19:00μμ
• Κυριακή 27/1, 19:00μμ

Πληροφορίες:
Τηλ. Επικοινωνίας για κράτηση θέσης: 6972033514
Π. Μελά 18, γωνία με Τσιμισκή Θεσσαλονίκη, Πολιτιστικός & Φιλοσοφικός Οργανισμός “Νέα Ακρόπολη”, 1ος Ορ. τηλ: 2310 285020 – Είσοδος δωρεάν

Εγγραφείτε στo σεμινάριο