Διορισμός του Νέου Διεθνούς Προέδρου

Βιογραφικό σημείωμα του Carlos Adelantado Puchal, νέου Προέδρου του ΔΟΝΑ:

Ο Carlos Adelantado γεννήθηκε στην πόλη Castellón της Ισπανίας την 1η Ιανουαρίου 1964.

Σπούδασε Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο και αυτή του η κλίση τον οδήγησε να γνωρίσει τη Σχολή Φιλοσοφίας της Νέας Ακρόπολης στην πόλη του, σε ηλικία 19 ετών και με ενθουσιασμό να συμμετάσχει σε αυτήν. Αναλαμβάνει τη διεύθυνση αυτού του Παραρτήματος για 23 χρόνια, ξεκινώντας πολιτιστικά και κοινωνικά εθελοντικά προγράμματα στο Castalia Centro. Ανέλαβε επίσης τον συντονισμό του Οργανισμού Νέα Ακρόπολη στην περιοχή Levante (Ανατολική Ισπανία). Ταυτόχρονα, είναι αφιερωμένος στη μελέτη και τη διδασκαλία της Φιλοσοφίας, παίρνοντας το πτυχίο «Ειδίκευση στη Φιλοσοφία της Ανατολής και της Δύσης», που του απονεμήθηκε από τον Διεθνή Οργανισμό Νέα Ακρόπολη, με έδρα τις Βρυξέλλες.

Δίδαξε διάφορα θέματα στο πρόγραμμα σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής της Νέας Ακρόπολης για περισσότερα από 30 χρόνια. Συμμετέχει επίσης σε συνέδρια, επισημαίνοντας  τον τρόπο που μπορεί η φιλοσοφία να γίνει πρακτική και την ανάγκη του να γίνει αυτό, ώστε να αντιμετωπίσει κανείς κατάλληλα τα προβλήματα του σήμερα. 

Το 2013 μετακόμισε στη Μαδρίτη, για να αναλάβει τη διεύθυνση της Νέας Ακρόπολης στην Ισπανία.  Με αυτή του την ιδιότητα προωθεί δραστηριότητες διάδοσης της πλούσιας καλλιτεχνικής και ιστορικής κληρονομιάς της πόλης της Μαδρίτης, μαζί με άλλα πολιτιστικά έργα.

Το 2017 διορίστηκε Αναπληρωτής Διεθνής Πρόεδρος του Διεθνούς Οργανισμού Νέα Ακρόπολη και το 2020 Διεθνής Πρόεδρος, μια θέση που κατέχει επί του παρόντος