"Δεν αρκεί να βλέπεις μόνο τη φωτιά, αλλά να γίνεσαι σπίθα, να καίγεσαι μαζί της…"
Ν. Καζαντζάκης

Γιώργος Πλάνας

Ιδρυτής του Διεθνούς Οργανισμού Νέα Ακρόπολη στην Ελλάδα
(Facebook: https://www.facebook.com/GeorgiosAlvaradoPlanas?fref=ts)

 

Jorge Alvarado Planas

 

Γενικά στοιχεία

Γεννήθηκε στη Μαδρίτη της Ισπανίας, το 1955. Από το 1980 ζει μόνιμα στην Ελλάδα.

Είναι καθηγητής Φιλοσοφίας, Συμβολολογίας και Αρχαίων Φιλοσοφικών Θεωριών. Επίσης είναι διευθυντής του τριμηνιαίου φιλοσοφικού περιοδικού της Νέας Ακρόπολης στην Ελλάδα και συγγραφέας των ακόλουθων βιβλίων, πάνω σε  θέματα Φιλοσοφίας και Επιστήμης:

  • Επιλογή Ομιλιών στη Νέα Ακρόπολη, Εκδόσεις Νέα Ακρόπολη, Αθήνα 1983
  • Ο Ζωδιακός Κύκλος στην Παγκόσμια Μυθολογία, Εκδόσεις Νέα Ακρόπολη, Αθήνα 1985 (Διαβάστε το βιβλίο στο Scribd)
  • Εισαγωγή στη Σοφία της Ανατολής, Εκδόσεις Νέα Ακρόπολη, Αθήνα 1990
  • Τα 3 Κέντρα του Μυστηρίου, Εκδόσεις Νέα Ακρόπολη, Αθήνα 2002

Έχει κάνει πολυάριθμα  σεμινάρια, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με θέματα όπως: Η επιστήμη στην αρχαιότητα, ειδικά σεμινάρια ρητορικής και διαμόρφωσης ρητόρων, σεμινάρια παιδαγωγικής και επιμόρφωσης, ειδικά σεμινάρια αισθητικής και τέχνης, σεμινάρια πολιτιστικού χαρακτήρα διάδοσης της κουλτούρας όλων των πολιτισμών και των τεχνών.

Σπουδές

Στην Ισπανία σπούδασε Νομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο DEUSTO και στο UNED (Universidad Nacional la Educación a Distancia). Επίσης σπούδασε  Διοίκηση Επιχειρήσεων στο ICADE (Instituto Catolico de Dirección de Empresas).

Γνωρίζει 4 γλώσσες: Ελληνικά, Γαλλικά, Αγγλικά και Ισπανικά και είναι μεταφραστής βιβλίων και άρθρων του ιδρυτή της Νέας Ακρόπολης, του καθηγητή Jorge Angel Livraga, και της Προέδρου του Οργανισμού Delia Steinberg Guzmán.Το έργο του


Ο καθηγητής Georgios Alvarado Planas (Γεώργιος Αλβαράδο Πλάνας) έγινε ενεργό μέλος της Νέας Ακρόπολης στην Ισπανία το 1972. Αφιερώθηκε στη μελέτη της Φιλοσοφίας και της Ιστορίας των Πολιτισμών, έχοντας ολοκληρώσει επιτυχώς το Πρόγραμμα Φιλοσοφικών Σπουδών του Οργανισμού και επί 37 χρόνια ασχολήθηκε με τον τομέα της εκπαίδευσης αναπτύσσοντας μια έντονη δραστηριότητα μέσα από τη διδασκαλία διαφόρων φιλοσοφικών υλών, όπως της Ηθικής Φιλοσοφίας, της Ψυχολογίας, της Φιλοσοφίας της Ανατολής και της Δύσης, της Ρητορικής, της Παιδαγωγικής, της Αρχαιολογίας, της Συμβολολογίας και των Κοινωνικών Επιστημών. Με την επιτυχημένη του πορεία ως διευθυντής της Νέας Ακρόπολης στην Ελλάδα κατάφερε να συγκεντρώσει εκατοντάδες ανθρώπους όλων των ηλικιών, επιτυγχάνοντας έτσι να συντονίσει και να προωθήσει την ανάπτυξη του Οργανισμού.

Δεινός ρήτορας, έχει δώσει πάνω από 2.000 διαλέξεις και ομιλίες, αλλά και ανταποκρίσεις, συνεντεύξεις σε τοπικές εφημερίδες της Ισπανίας, της Χιλής και της Ελλάδας. Έχει πραγματοποιήσει πολλές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές παρουσιάσεις  πάνω σε θέματα φιλοσοφίας.

Το πολυετές έργο του και η προσφορά του στα πεδία παιδαγωγικού, πολιτιστικού, εθελοντικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα αναγνωρίζονται ιδιαίτερα και επιτυγχάνονται μέσα από δύο βασικά κανάλια δράσης:

Α) Δράσεις πολιτιστικού περιεχομένου, που βασικό στόχο έχουν την ανάπτυξη της ανθρώπινης γνώσης και συνείδησης:

Become a better you by learning more about nature 

* Για τον σκοπό αυτό προωθεί συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις και αφιερώματα σε όλους τους αρχαίους πολιτισμούς αναδεικνύοντας έτσι την κουλτούρα και τη φιλοσοφία. Τα σεμινάρια και οι ομιλίες που διοργανώνονται σε όλες τις πόλεις όπου λειτουργεί ο Πολιτιστικός και Φιλοσοφικός Οργανισμός Νέα Ακρόπολη, έχουν στόχο την προώθηση και τη γνωριμία με νοοτροπίες, κουλτούρες, φιλοσοφικές τάσεις, γνώσεις και ιδέες που προέρχονται από το ευρύ φάσμα της ιστορίας του πολιτισμού. Επιπλέον, στον τομέα της πολιτιστικής και οικολογικής επιμόρφωσης διοργανώνει δραστηριότητες με στόχο τη συμφιλίωση του ανθρώπου της πόλης με τη φύση.

* Διοργανώνει εκδρομές και πραγματοποιεί σεμινάρια και εργαστήρια φιλοσοφίας σε κατασκηνώσεις με τη συμμετοχή νέων από όλα τα μέρη της Ελλάδας.

* Καταφέρνει να δημιουργήσει μια αξιόλογη δανειστική βιβλιοθήκη στην Ελλάδα, η οποία αυτήν τη στιγμή αριθμεί πάνω από 10.000 βιβλία φιλοσοφίας, εσωτερισμού, λογοτεχνίας, επιστήμης και ιστορίας των Πολιτισμών. Η βιβλιοθήκη «ΠΕΡΙΚΛΗΣ» στην Αθήνα είναι από τις πιο ειδικευμένες που υπάρχουν στην Ελλάδα πάνω σε θέματα φιλοσοφίας και ιστορίας.

 

Β) Δράσεις για την αντιμετώπιση των έντονων κοινωνικών και οικολογικών προβλημάτων:

ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ο εθελοντισμος μας ενωνει!

* Από το 1992 προωθεί καμπάνιες και εκστρατείες εθελοντικής προσφοράς ως πρωτοπόρος στην ανάπτυξη και την εφαρμογή σχεδίων κοινωνικής ευθύνης, κάτω από την ομπρέλα της Κοινωνικής και Οικολογικής Δράσης Ελλάδας (Κ.Ο.Δ.Ε.), που ο ίδιος ίδρυσε. Σήμερα, η Κ.Ο.Δ.Ε. αριθμεί πάνω από 400 ενεργά μέλη, τα οποία προσφέρουν την ενέργεια και την αγάπη τους σε όλους τους τομείς της κοινωνίας μας που έχουν ανάγκη.

* Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια στον τομέα της ανθρώπινης ανάπτυξης και προγράμματα κοινωνικής ευθύνης και γίνεται ο εμπνευστής και ο ιδρυτής της Κίνησης Φορέων Εθελοντισμού που από το 2001 έχει καταφέρει να συντονίσει περισσότερες από 60 ΜΚΟ, διοργανώνοντας ετήσιες ημερίδες εθελοντισμού στην Αθήνα, με στόχο την προώθηση της ιδέας του εθελοντισμού. Την Κίνηση Φορέων Εθελοντισμού στηρίζει ενεργά εδώ και 15 χρόνια ο Δήμος Αθηναίων και η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς. Τα τελευταία χρόνια οι ημερίδες εθελοντισμού τελούν υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στόχος όλων των παραπάνω δράσεων είναι η διαμόρφωση ενεργών πολιτών που θέλουν να αναπτύξουν ταυτόχρονα την κοινωνική ευαισθησία για υπηρεσία στους συνανθρώπους τους και στο περιβάλλον.

Με το συνεχές έργο του, ο Georgios Alvarado Planas συνεισφέρει στην πραγμάτωση ενός από τους πιο σημαντικούς σκοπούς της Νέας Ακρόπολης για κοινωνική, πολιτιστική και ανθρωπιστική βοήθεια στον συνάνθρωπο, προωθώντας έτσι τις ανθρώπινες αξίες και τα ιδανικά για έναν καλύτερο άνθρωπο και έναν καλύτερο κόσμο.

Διαβάστε μερικά άρθρα του Georgios Alvarado Planas

H σωστη εκπαιδευση ειναι το κλειδι της καθε ευημεριας και αναπτυξης
Η σημασια των αρχαιων πολιτισμων για το σημερινο ανθρωπο
Να εκτιμουμε τα μικρα πραγματα, τις λεπτομερειες, τα μικρα γεγονοτα...
Ολοι εχουμε ευθυνη
Η σημερινή κρίση

 

Η "Νεα Ακροπολη" μεσα απο εικονες... Join us!