Αθήνα: Ο Δον Κιχώτης και η μεταφυσική..(& video)

Video παρουσίασης: https://youtu.be/G0UKlsdSC8Y
Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, 2019, είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε την καθηγήτρια Marta Silvia Dios Sanz στη “Νέα Ακρόπολη” στην Αθήνα, για μια πολύ ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη διάλεξη με θέμα “Δον Κιχώτης, η ζωή ως μεταφυσική εμπειρία”.: ο Δον Κιχώτης αποτελεί ένα παράδειγμα ανθρώπου που δημιουργεί την πραγματικότητά του, που είναι πρωταγωνιστής της ζωής που δρα πραγματικά και δεν αντιδρά, απλά,  στα ερεθίσματα και τις εικόνες που δέχεται. Είναι εκείνος που μπορεί να δημιουργήσει αυτό που πιστεύει, κινούμενος πάντα από κάτι ανώτερο: από ένα ιδανικό, μια πίστη, μια ανάγκη να κάνει καλύτερο τον κόσμο και να βοηθήσει την ανθρωπότητα.
Ευχαριστούμε πολύ τη Marta Silvia Dios Sanz γι’ αυτή τη φιλοσοφική και ιδεαλιστική προσέγγιση του θέματος.  Η αμεσότητα, η απλότητα, καθώς και η εμβάθυνση με την οποία προσέγγισε το θέμα, ενθουσίασε το κοινό και πρόσφερε πολλή “τροφή” για στοχασμό. Ήταν μια εξαιρετική ομιλία από έναν εξαίρετο άνθρωπο κι επιστήμονα!

Το ίδιο βράδυ ακολούθησε η κοπή της πίτας στο πολιτιστικό και φιλοσοφικό μας κέντρο, από τον πρόεδρο του Σωματείου, Δρ. Κωνσταντίνο Φραντζικινάκη,  με συμμετοχή των μελών και πολλών επισκεπτών και φίλων της “Νέας Ακρόπολης”. Η βραδιά διανθίστηκε με μελωδίες και φιλοσοφικές συζητήσεις.
Ετικέτες: ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ