60 χρόνια “Νέα Ακρόπολη” στον κόσμο

 

Φέτος ο διεθνής οργανισμός Νέα Ακρόπολη γιορτάζει 60 χρόνια από την ίδρυσή του.

60 χρόνια προσφοράς στη Φιλοσοφία, τον Πολιτισμό και τον Εθελοντισμό σε περισσότερες από 60 χώρες στον κόσμο.

Ιδρύθηκε το 1957, στο Μπουένος Άιρες, από τον καθηγητή Jorge Angel Livraga Rizzi, με σκοπό την αναβίωση της ιδέας για μια πρακτική Σχολή Φιλοσοφίας. Προσεγγίζει τη φιλοσοφία ως μέθοδο βασισμένη σε κλασικές, διαχρονικές αξίες που εφαρμόζεται καθημερινά, βελτιώνοντας τη ζωή του ανθρώπου και της κοινωνίας.

Σ’ αυτά τα 60 χρόνια η Ν.Α. έχει οργανώσει σεμινάρια Φιλοσοφίας, άπειρες δραστηριότητες Εθελοντικής προσφοράς, Πολιτιστικά δρώμενα σε όλους τους τομείς της τέχνης.  Συγκεκριμένα:

Καμπάνιες προώθησης της φιλοσοφίας και της συγκριτικής μελέτης των  πολιτισμών, ως τρόπο αντιμετώπισης του ρατσισμού, της αδιαφορίας και της άγνοιας. Σ’ αυτές τις δράσεις συμμετείχαν,  ετησίως, περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι.

Εθελοντικές δραστηριότητες με συμμετοχή 40.000 εθελοντών, παγκοσμίως, δίνοντας τους την ευκαιρία να δράσουν ως ενεργοί πολίτες στις κατά τόπους κοινωνίες.

Προγράμματα κατάρτισης εκπαιδευτών και κοινωνικών επιχειρήσεων για την ενίσχυση τοπικών προγραμμάτων βοήθειας, σε περισσότερες από 400 πόλεις σε όλον τον κόσμο.

Αυτή τη στιγμή, στη Ν.Α. συμμετέχουν 46.271 εθελοντές σε 3.576 προγράμματα διαδίδοντας με το έργο τους μια στάση ζωής η οποία:

 

 

www.acropolis.org – δικτυακός τόπος του Διεθνούς Οργανισμού Νέα Ακρόπολη

www.neaacropoli.gr – δικτυακός τόπος της Νέας Ακρόπολης στην Ελλάδα